Afwerking
Kleur
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Afmeting
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Prijs
Keramische tegels 3 cm dik

Keramische tegels 3 cm dik

Keramische buitentegels zijn duurzaam en bestand tegen weersinvloeden, zoals UV-straling, vorst en regen. Ze hebben een hoge slijtvastheid en zijn bestand tegen vlekken, krassen en chemische invloeden. Bovendien zijn ze slipbestendig, waardoor ze veilig zijn, zelfs als ze nat zijn. Keramische buitentegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, kleuren en texturen, waardoor u uw buitenruimte kunt personaliseren en een unieke uitstraling kunt creëren. Ze zijn ideaal voor terrassen, balkons, zwembadranden en andere buitenoppervlakken. Daarnaast zijn keramische buitentegels ook gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken, waardoor ze een praktische keuze zijn voor uw tuin.

61 artikelen
Negro 80x80x3
49,01 exclusief BTW
59,30 / m2
Claro 80x80x3
49,01 exclusief BTW
59,30 / m2
Honinglook 40x80x3
49,50 exclusief BTW
59,90 / m2
Basalto
41,49 exclusief BTW
50,20 / m2
Composite Mixed Extra 70x70x3
61,98 exclusief BTW
75,00 / m2
Lima Sol Beige 60x60x3
41,49 exclusief BTW
50,20 / m2
Leisteen look mustang 60x60x3
41,49 exclusief BTW
50,20 / m2
Foncé 60x60x3
41,49 exclusief BTW
50,20 / m2
Lima Sol Taupe 60x60x3
41,49 exclusief BTW
50,20 / m2
Lumiere 60x60x3
41,49 exclusief BTW
50,20 / m2
La Roche 60x60x3
41,49 exclusief BTW
50,20 / m2
Graniet look 80x80x3
60,50 exclusief BTW
73,20 / m2

Keramische tegels 3 cm dik

Een keramische terrastegel van 3 cm dik wordt zoals de naam al aangeeft, gemaakt van keramiek. Deze tegels worden gemaakt in een fabriek en bestaan meestal uit een mengsel van onder andere klei en zand. Dit mengsel wordt in de juiste vorm geperst waarna het afgebakken wordt in zeer hete ovens. De tegels hebben hierdoor een zeer dichte structuur waar geen vocht in kan trekken. Door de hardheid van keramiek zijn de tegels ook krasbestendig: geen onnodige krassen meer door bloempotten, stoelen of tafels. Wie kiest voor keramische tegels 3 cm dik, kiest voor gemak. Dit gemak uit zich in diverse voordelen die we hieronder toelichten:

Eenvoudige verwerking

Een keramische tegel met een dikte van 3 cm kan op een andere manier verwerkt worden dan de dunnere terrastegels met een dikte van 2 cm. De 2 cm dikke tuintegels kunnen het beste verwerkt worden op een gestabiliseerd zandbed (dus met cement / een lijmlaag). De 3 cm dikke terrastegels zijn dikker en dus zwaarder en sterker. Zo’n terrastegel kan los verwerkt worden op een mooi vlak zandbed zonder cement / lijmlaag. Deze verwerking is sneller en er is minder verwerkingsmateriaal nodig: fijn voor het kostenplaatje! Keramische tegels 3 cm dik moeten wel gevoegd worden. Gebruik hiervoor onze premium voegmiddel.

Sterkte

Deze keramische tegels 3 cm dik zijn een stuk sterker dan 2 cm dikke terrastegels. Hierdoor kunnen keramische terrastegels 3 cm dik toegepast worden in bijvoorbeeld de oprit. U kunt zo bijvoorbeeld uw terras of pad in de tuin prachtig doortrekken naar de voorkant van uw woning.

Eenvoudig schoon te maken

De eigenschappen van keramiek zorgen ervoor dat de tegels eenvoudig schoon te maken zijn. Door de hardheid trekt vuil niet in de tegel maar blijft dit oppervlakkig. Gebruik van “zware” middelen als chloor, azijn of bleek zijn dan ook niet nodig en bovendien slecht voor het milieu. Ga aan de slag met heet water, biologische zeep en een schrobber en u maakt uw terras eenvoudig schoon. 

Bestendig tegen krassen en slijtage

Een groot voordeel dat we al benoemd hebben is de krasbestendigheid en slijtagebestendigheid van keramiek. Keramische tuintegels zijn door hun hardheid namelijk niet gevoelig voor krassen en slijtage. Dit betekent dat het terras er jarenlang als nieuw uit kan zien. Er kan met stoelen en tafels geschoven worden, kinderen kunnen erop spelen en honden kunnen er gerust op rennen, een keramisch terras zal geen krassen vertonen. Ook zullen de tegels niet verkleuren waardoor de kleur over jaren nog net zo levendig is als wanneer hij net gelegd is. Het onderdeel van het terras dat wel kan verkleuren of slijten is de voeg. 

De tegels nemen geen vocht op

Zoals aangegeven nemen keramische tegels 3 cm dik geen vocht op. Hierdoor zijn de tegels makkelijk schoon te maken. Heeft u bijvoorbeeld een gezellige barbecue en valt er per ongeluk een glaasje rode wijn over de tegels? Geen enkel probleem, u neemt deze eenvoudig af met een doek en elk type schoonmaakmiddel. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld vetspetters, ook deze trekken de tegels niet in.

U vindt een uitgebreide collectie van onze keramische tegels online. Wilt u liever persoonlijk advies of inspiratie opdoen? U bent van harte welkom in onze showtuin.