Legverbanden voor uw bestrating

13
december
Soorten legverbanden voor bestrating van bijvoorbeeld oprit. Een legverband is een manier van bestraten waarbij bijvoorbeeld gebruikte klinkers of nieuwe klinkers, maar ook tegels ten opzichte van elkaar worden geplaatst. Hierdoor kunt u erg creatief zijn met het leggen van uw bestrating. Hieronder een aantal soorten legverbanden uitgelegd.

Elleboogverband

Dit legverband wordt veel gekozen bij bijvoorbeeld een oprit bestraten. Bij het elleboogverband worden de klinkers zowel staand als liggend geplaatst. De klinkers staan recht op de opsluit rand en rijrichting. Dit legverband is ook makkelijk te leggen.

Elleboogverband

Molenwiekverband

Dit wordt gelegd door vier langwerpige stenen of klinkers om één vierkante steen of klinker te leggen. Vaak heeft de vierkante, middelste steen of klinker een andere kleur dan de langwerpige stenen of klinkers. De naam komt omdat dit legverband lijkt op de wieken van een molen.

Molenwiekverband

Keperverband en visgraatverband

Deze legverbanden zie je vaak in straten. Het is zeer stevig en geschikt voor intensief gebruik. Het keperverband is een klein beetje te vergelijken met het visgraatverband, het enige verschil is de grootte van de klinkers. Het keperverband ontstaat doordat de klinkers in een hoek van 45 graden tegen elkaar worden aangelegd.

visgraatverband

Halfsteensverband

Dit legverband is net als het de elleboogverband makkelijk te leggen. De klinkers worden recht op de oppervlakte geplaatst waarbij het telkens een halve klinker verspringt.

Halfsteensverband

Blokverband

Het blokverband ontstaat wanneer er een aantal vierkanten worden gemaakt met vier klinkers/stenen. Hierbij worden de stenen horizontaal neergelegd. Dit kan ook verticaal of diagonaal. Dit legverband is ook een vaak gebruikt legverband daardoor.

Blokverband

Wildverband

Dit legverband is een bijzonder verband. Hierbij combineert u drie willekeurige formaten stenen/klinkers of tegels met elkaar. Met dit legverband kunt u alle kanten op.

Wildverband