Scoria Bricks

Scoria Bricks zijn zéér oude gebakken stenen, met een unieke uitstraling. Scoria Bricks (ook wel Scorio Bricks genoemd) is een exclusieve en daarmee schaarse steensoort die blauw/ grijs van kleur is. Scoria Bricks zijn afkomstig uit Engeland.

Rond 1850 werden in Engeland in fabrieken langs de rivier de ‘Tees’ grote hoeveelheden ijzer geproduceerd. Bij iedere ton aan ijzer, kwam één ton aan “overblijfselen” vrij, ook wel “slakken” genoemd. Dit was geen mooie naam, daarom werden deze overblijfselen ‘scoria’ genoemd. Wat het Griekse woord is voor overblijfselen. Van deze overblijfselen werden eerst allerlei andere materialen gemaakt, echter kwam “Joseph Woodward” met het idee om de nog gesmolten slakken in mallen te gieten en hier de zogenaamde “Scoria Bricks” van te maken. Deze prachtige blauw/grijze stenen waren enorm stevig, lastig te breken, waterproof en tamelijk maatvast. Het werd dan ook een groot succes. Zo groot, dat er ook geëxporteerd werd naar Canada, India, Nederland, België, U.S, Zuid-Amerika en Afrika. Helaas wilden de mensen bij de opkomst van de auto een soepelere ondergrond, wat in 1972 leidde tot sluiting van de fabriek. Sindsdien zijn deze nooit meer geproduceerd.

Scoria bricks worden door ons gesorteerd en gestapeld op pallets.

VSB Sierbestratingen heeft met enige regelmaat grote hoeveelheden scoria bricks op voorraad. Informeer naar de actuele voorraad.

Afmeting:           ca. 9,5x20x8,5 cm
Prijs ex BTW:    €70,-/m² op pallets gestapeld      €6,95/m1 op pallets gestapeld
5% bruikbare breukstenen per afname.

Vraag naar de voorraad!


Huidige partij Scoria Bricks.

Scoria Bricks, cirkel gemaakt van oude Scoria Bricks
Cirkel gemaakt van oude Scoria Bricks.

Pad gemaakt van oude Scoria Bricks
Pad door de tuin gemaakt van oude Scoria Bricks

Oude Scoria Bricks, exclusieve bestrating
De Scoria bricks (ook wel Scorio Bricks genoemd) (10x20x9-10 cm) geven een bijzonder fraaie aanblik in uw tuin en de Scoria Bricks ademen door hun leeftijd een grote vorm van historie uit.

scoria breukstenen
Scoria bricks breukstenen. €32,50/m² ex BTW – in Big Bags