Volkeramische Tegels

 

Wat zijn volkeramische tegels?

Volkeramische tegels onderscheiden zich door hun buitengewone duurzaamheid en veelzijdigheid. Deze keramische tegels worden gemaakt door klei op zeer hoge temperaturen te bakken, vaak boven de 1200 graden Celsius. Dit bakproces zorgt voor een extreem dichte en harde tegel die bestand is tegen slijtage, vorst en andere extreme weersomstandigheden. De diversiteit aan kleuren ontstaat door de specifieke samenstelling van de klei en de variërende temperaturen tijdens het bakproces, waardoor elke tegel uniek is.

De voordelen van volkeramische tegels

  1. Uitzonderlijke Duurzaamheid: Volkeramische tegels gaan meer dan een leven lang mee. Ze zijn bestand tegen krassen, vlekken en scheuren, wat ze ideaal maakt voor buitentoepassingen.
  2. Kleurechtheid: De kleur van de keramische tegels blijft behouden, zelfs na jarenlang blootgesteld te zijn aan zonlicht en andere weersomstandigheden.
  3. Onderhoudsvriendelijk: Deze tegels zijn eenvoudig te reinigen en vereisen minimaal onderhoud.
     

Toepassingen van volkeramische tegels

Van oude binnensteden tot moderne buitenruimtes, de tijdloze aantrekkingskracht van de keramische tegels maakt ze veelzijdig en stijlvol. Bij VSB Sierbestrating streven we naar een authentieke en moderne sfeer. Volkeramische tuintegels dragen bij aan een mooie ambiance en bieden ruimte voor eigentijdse vormgeving.

Of het nu gaat om een sfeervol terras of een karaktervol tuinpad; volkeramische tegels bieden veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Laat u inspireren door creatieve patronen voor unieke terrassen en het creëren van charmante (tuin)paden.

Ontdek meer over volkeramische tegels bij VSB Sierbestrating

Ontdek de tijdloze schoonheid en duurzaamheid van deze tegels op onze website of kom langs in onze showtuin voor persoonlijk advies.
Laat u inspireren en voeg karakter toe aan uw buitenruimte met volkeramische tegels van VSB Sierbestrating!
Bezoek onze website voor meer informatie over ons assortiment en de vele toepassingen van onze keramische tuintegels. Kom langs in onze showtuin om de tegels in het echt te zien en advies op maat te krijgen van onze experts.

Basalto
41,49 exclusief BTW
50,20 / m2
Composite Mixed Extra 70x70x3
61,98 exclusief BTW
75,00 / m2
Honinglook 40x80x3
49,50 exclusief BTW
59,90 / m2
Negro 80x80x3
49,01 exclusief BTW
59,30 / m2

Vraag en Antwoord:

1. V: Waar worden volkeramische tegels voor gebruikt?
A: Ze worden vaak gebruikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen zoals vloeren, terrassen, tuinpaden, gevels en zelfs zwembadranden vanwege hun duurzaamheid.

2. V: Hoe worden volkeramische tegels gemaakt?
A: Ze worden gemaakt door klei en andere natuurlijke materialen te bakken op temperaturen boven de 1200 graden Celsius. Dit proces zorgt voor een zeer dichte en harde tegel.

3. V: Wat zijn de voordelen van volkeramische tegels?
A: Ze zijn extreem duurzaam, bestand tegen krassen, vlekken en vorst, behouden hun kleur, en zijn onderhoudsvriendelijk en ecologisch verantwoord.

4. V: Zijn keramische tuintegels vorstbestendig?
A: Ja, dankzij hun dichte structuur zijn volkeramische tegels zeer vorstbestendig en geschikt voor gebruik buiten.

5. V: Hoe onderhoud je de keramische tuintegels?
A: Ze zijn eenvoudig te reinigen met water en groene zeep. Regelmatig vegen en zorgen dat er geen water op blijft staan is meestal voldoende.

6. V: Kunnen de tuintegels verkleuren?
A: Nee, de kleur van de tegels blijft behouden, zelfs bij langdurige blootstelling aan zonlicht en andere weersomstandigheden.

7. V: Zijn volkeramische tegels milieuvriendelijk?
A: Ja, ze worden gemaakt van natuurlijke materialen en zijn volledig recyclebaar, wat bijdraagt aan een duurzame leefomgeving.

8. V: Zijn de keramische tegels slipbestendig?
A: Ja, veel volkeramische tegels hebben een natuurlijke antislipstructuur, waardoor ze veilig zijn voor gebruik in natte omgevingen.

9. V: Hoe kies ik de juiste tegel voor mijn project?
A: Overweeg de locatie, het beoogde gebruik, het kleurenschema en het patroon. Het is ook raadzaam om advies in te winnen bij onze specialist of onze showtuin te bezoeken.

10. V: Zijn volkeramische tegels krasbestendig?
A: Ja, ze zijn zeer krasbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor terras en oprit.