Gebakken Klinkers

De VSB Groep in Druten is Nederlands grootste en goedkoopste handelaar in authentieke bestratingsmaterialen. Voor zowel oude gebakken klinkers of bestrating, als nieuwe gebakken klinkers of bestrating, bent u bij de VSB Groep aan het juiste adres.

Duurzaam

Gebakken klinkers zijn superieur in duurzaamheid. Een gebakken klinkers gaat ongeveer 125 jaar mee. De grondstof van gebakken klinkers is rivierklei. De natuur is in staat zelf klei aan te maken en rivierklei is lokaal beschikbaar. Naast dat de grondstof voor gebakken klinkers natuurvriendelijk is, hebben gebakken klinkers een onweersproken levensduur zonder onderhoudsnoodzaak en zijn ze kleurecht.

Oude gebakken klinkers zijn stuk voor stuk uniek. Het gaat niet om machinaal vervaardigde klinkers van beton, maar om oude klinkers gebakken uit klei.

Bij oude gebakken klinkers zijn de kleurschakeringen iedere keer weer anders. Naast dat deze klinkers zo exclusief zijn vindt u op www.vsb-sierbestratingen.nl ook zeer goedkope gebakken klinkers en overige sierbestrating.

In tegenstelling tot de hedendaagse klinkers, zijn de historische klinkers immers gebakken in steenovens die gestookt werden met hout en kolen. Omdat het onmogelijk was deze ovens constant op exact dezelfde temperatuur te stoken, ontstonden de talloze kleurschakeringen.
Steenfabriek oude gebakken klinkers

Natuurlijk hebben ook vervoermiddelen als de hondenkar, de postkoets, paard en wagen en later gemotoriseerd verkeer hun sporen achtergelaten en zo de klinkers een eigen dimensie gegeven.

Voor goedkope gebakken bestrating of gebakken klinkers bent u bij VSB Groep aan het juiste adres.

Bij het bestellen van zowel nieuwe gebakken klinkers als oude gebakken klinkers adviseren wij rekening te houden met knip- en snijverlies. Afhankelijk van het verband varieert dit percentage van 5 tot 10 %.